Pages

Follow Me ^.^

Friday, January 6, 2012

Wattpad

Image Hosting by PictureTrail.com




Ada sesiapa yang tau apa bendanya Wattpad?? Tak tau? Takpe, ni nak kasi tau hehehe...

Sebenarnya Wattpad ni adalah website e-novel berbahasa Inggeris. Macam mana aku boleh terjebak?? Ada la sekali tu aku bukak Android Market kat Xperia Mini aku.. Sekali ternampak satu aplikasi yang bernama Wattpad. Description dia collection of stories ke apa entah, lebih kurang la.. Lepas tu aku pun install la kat Xperia Mini aku tu..

Mesti korang pelik kan, tadi aku kata Wattpad ni website, tiba-tiba jadi aplikasi pulak. Sebenarnya dua-dua pun ye jugak. Untuk orang yang ada PC boleh la bukak kat website tapi kalau nak yang handy, boleh baca kat mana-mana, korang boleh download kat Android Market. Tapi aku tak pasti pulak dia untuk Android je ke atau pun ada untuk gadget yang bukan Android.

Yang pastinya, aku sangat suka dengan aplikasi ni sebab dia sangat awesome!! Hehehe.... Aku kan memang minat membaca, tapi sebelum ni aku selalu baca bahan yang berbahasa Melayu je. Sekarang, aku rasa macam nak improve English communication aku, dan aku rasa aplikasi ni agak mempengaruhi percakapan aku kat ofis, selain ofis mate yang menggalakkan aku cakap dalam English.

Selain membaca cerita-cerita dalam tu, korang boleh tinggalkan komen, vote setiap chapter yang korang suka dan boleh berinteraksi dengan writer jugak!

Anyway, kalau korang berminat boleh la try ye. Tapi aku nak ingatkan, dah namanya English story, mesti la ada ayat-ayat yang tak berapa nak sopan dan scene yang *tuuutttt* (paham-paham sajalah).... Jangan ikut sudah la ye scene macam tu.... =)

Peace!!

Image Hosting by PictureTrail.com

8 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

man yusoef said...

apekah novel? haha..xda hp android pon..pakai hp murah jek..sob sob

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

man tusoef
eleh yo yo ooo pakai hp murah je.... :p

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Emmet
Thanks =)

ayu jamal said...

gud dear.. sekang ni mcm2 cara buleh kita guna untuk belajar

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

ayu jamal
yup! nak dengan tak nak je... :)

ayanuts said...

thank u nice info..tak tahu plak ada bnda mcm ni

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

ayanuts
welcome! selamat membaca! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat