Pages

Follow Me ^.^

Thursday, July 12, 2012

Wordless Wednesday #5 Yang Ter-Jadi Wordless Thursday: Company Trip 2012: JB & Singapore: Universal Studio


Image Hosting by PictureTrail.com

Image Hosting by PictureTrail.com

Wednesday, March 28, 2012

Wordless Wednesday # 4 : Happy Birthday To Me!!!

Image Hosting by PictureTrail.com



mode : alone... sedey... =(

Image Hosting by PictureTrail.com

Sunday, March 18, 2012

Draw Something

Image Hosting by PictureTrail.com



"Erm ape benda yang dia lukis nih??"

"Ohhh ni senang je..."

"Yeay betulllll....."

Tu la dia penangan "Draw Something". Bagi korang yang suka main game mungkin tau la apekebendealahnye draw something nih... Aku pun baru je try main, tau dah lama dan selalu nampak kat Android Market (sekarang dah tukar nama Google Play) tu tapi tak berapa nak tertarik nak download... Bila dah berapa kali nampak baru rasa nak cuba...

Anyway, kepada korang yang tak tau game ni senang je.. Korang akan diberi 3 pilihan di mana korang kena lukis salah satu daripada pilihan yang diberi tu... Then orang yang join game tu kena teka apa yamg korang lukis... Macam tu la jugak sebaliknya... Game ni memang sangat fun, selain daripada tu boleh jugak belajar perkataan baru.. Aku pulak memang suka game yang guna minda macam ni, so memang best la kan..

Oh ye, game ni memerlukan internet ye. Kalau korang ada wi fi ataupun fon korang ada internet plan, boleh la main... Sebelum start lukis-lukis tu korang kena la create game dulu. Aku biasa create game random je, so aku boleh lawan teka dengan sesape je...

Tapi ada jugak yang tak bestnye, bila ada player yang malas nak lukis. Instead of draw, dia pegi tulis jawapan pulak... Kalau tak tau nak lukis sesuatu benda tu takpe la jugak, ini setiap benda nak bagi jawapan pekejadahnye???

Tapi serius, game ni memang best cuma kadang-kadang tak tau je nak lukis camne. Contoh: ladygaga. Memang tak laaaaa aku reti nak lukis ladygaga hehehe... Tapi jangan risau, korang kan ada 3 pilihan, so jangan stress, rilek je... Apa lagi, jommmm dapatkan game draw something ni and kita enjoyyyyy (ala-ala nora danish hehe...)

Image Hosting by PictureTrail.com

Friday, January 6, 2012

Wattpad

Image Hosting by PictureTrail.com




Ada sesiapa yang tau apa bendanya Wattpad?? Tak tau? Takpe, ni nak kasi tau hehehe...

Sebenarnya Wattpad ni adalah website e-novel berbahasa Inggeris. Macam mana aku boleh terjebak?? Ada la sekali tu aku bukak Android Market kat Xperia Mini aku.. Sekali ternampak satu aplikasi yang bernama Wattpad. Description dia collection of stories ke apa entah, lebih kurang la.. Lepas tu aku pun install la kat Xperia Mini aku tu..

Mesti korang pelik kan, tadi aku kata Wattpad ni website, tiba-tiba jadi aplikasi pulak. Sebenarnya dua-dua pun ye jugak. Untuk orang yang ada PC boleh la bukak kat website tapi kalau nak yang handy, boleh baca kat mana-mana, korang boleh download kat Android Market. Tapi aku tak pasti pulak dia untuk Android je ke atau pun ada untuk gadget yang bukan Android.

Yang pastinya, aku sangat suka dengan aplikasi ni sebab dia sangat awesome!! Hehehe.... Aku kan memang minat membaca, tapi sebelum ni aku selalu baca bahan yang berbahasa Melayu je. Sekarang, aku rasa macam nak improve English communication aku, dan aku rasa aplikasi ni agak mempengaruhi percakapan aku kat ofis, selain ofis mate yang menggalakkan aku cakap dalam English.

Selain membaca cerita-cerita dalam tu, korang boleh tinggalkan komen, vote setiap chapter yang korang suka dan boleh berinteraksi dengan writer jugak!

Anyway, kalau korang berminat boleh la try ye. Tapi aku nak ingatkan, dah namanya English story, mesti la ada ayat-ayat yang tak berapa nak sopan dan scene yang *tuuutttt* (paham-paham sajalah).... Jangan ikut sudah la ye scene macam tu.... =)

Peace!!

Image Hosting by PictureTrail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat