Pages

Follow Me ^.^

Friday, June 3, 2011

Waa Lengkok Jari Dia Tu..

Image Hosting by PictureTrail.com


Jumaat minggu lepas main carom. Tajuk kat atas tu komen dari salah sorang ofismate aku. Serius malu gila bila dengar dia cakap camtu. Sebab aku menang, tapi menanggung kekalahan gaya je. Haha. Huh? Tiba-tiba mukadimah camni, aku rasa korang kureng waras faham.

Oke, macam ni. Setiap tahun mesti ada aktiviti tahunan untuk beronok-ronok kan? Ala kat company korang mesti ada gak kan? Macam hari tu ada bowling. Dan carom ni aktiviti kedua. Ikutkan aku nakkk sangat main bowling tu, tapi malangnya tangan yang ada besi ini tak mengizinkan sob sob T.T *sape tak paham sila tengok sini.

So jumaat lepas ada carom, aku pun join. Walaupun sedikit terpaksa, tak kisah la kekeke.. Aku ni dah la bertahun tak main carom, last masa sekolah rendah kot. Yang bestnya bila dah kena join, tiba-tiba aku rasa nak beli papan carom tu, nak praktis kat rumah. Itu memang sangat poyo, so tak jadi beli.

Khamis petang, lepas waktu keje, praktis dengan budak satu group. Aku rasa macam oke kot. Tapi bila main betul-betul, HAMPEHHH.... Mungkin sebab ada orang tengok?? Mungkin.

Sebelum start, baling duit syiling untuk tentukan sape start dulu. Tengok-tengok pihak lawan. Aku jadi orang kedua untuk pecahkan buah carom yang dok berkumpul kat tengah tu. So aku main jentik kuat-kuat la nak bagi dia bersepah. And guess what?? Tiba-tiba ada pulak yang masuk! Siap melompat lagi tu... =.=") So semua orang pun macam "whoa...terernya...." padahal benda tu luck je wehhh..... Lepas-lepas tu dah seksa nak masuk even buah carom tu betul-betul depan lubang. Failed betul =.=") Dan keputusannya kitorang kalah. Ala adat la menang kalah.. *ayat nak sedapkan hati* haha!

Ouh! Jumaat minggu depan ada game lagi untuk tentukan tempat ketiga dan keempat. Tak nak main boleh tak?? Tak boleh??? Okbai.. *merajuk* hehe..

Image Hosting by PictureTrail.com

12 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

puanbee said...

akk pom tk pandai main carom

merahitujambu said...

perggghh.reti main carom tu...caya laaaa

BRO_MONDAY said...

miss hanim : salam pekenalan!!! ai membalas kunjungan siap folo lagi tau!!! KIP IN TAC!!!

p/s : ai pun baru je lepas handle tournament carrom pejabat!!! skam ni da settle dah pun ...hadiah pun dah bagi...rupanye yu pun main!!! terbaik... cer tengok link ni...
http://bromondayslife.blogspot.com/2011/04/proses-seterusnya.html

THE LEKAT LEKIT STORY said...

sakit jari kalau main lama2.. kekekekeke

man yusoef said...

dulu suka main carom ni...best kot..tapi skrg dah lama tak main..mcm dah lupa kot rules nyer mcm ne...erk

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

puanbee
sama la kak, saya belasah je hehe.. =)

merahitujambu
jangan la pergh dan caya la sangat hehe... =)

BRO MONDAY
yeah kip in tac!!

waa boleh geng la kan?? =)

THE LEKAT LEKIT STORY
kalau jentik memang sakit... kalau tak nak sakit kena silang jari... =)

man yusoef
main hari tu pun tak tau rules gak.. nasib baik ada expert hehe.. =)

De Mois said...

owh..memang ad he gmae macam ni kat ofis. ingat kat kampung je. huhu..

kalau berani one-on-one la dengan SS..

Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

De Mois
Ada je.. Jangan ingat kat kampung je ada..

One-on-one dengan SS? Boleh je.. Confirm!! Confirm SS menang! *bodek2 sikit bagi SS kesian.. Hehe.. =P

WaNi^^ said...

waaa , p0wer la , wani pown tak reti main carom tu , hhu :D

Erra Kyra said...

folo ande pepagi nih!!=D nanti,Jemput lah datang umah(blog) makcik lak yer..^^

farhanieza said...

saye tak pernah main keremm.. hehehe.. best ke? eh dear, thanx tau letak link kt kt page awk ni... br perasan.. huuu... thanx tau! sebagai balasan.. i folo u back... ^__^ selalu2 update yep!

eh, hari bapa bila eh?? x kisah lah.... janji ingat kt ayah... hehehee
http://holylightfarhaniza.blogspot.com/2011/06/untuk-ayah-sayanangis.html

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

WaNi^^
tak power pun.. hehe..

Erra Kyra
Thanks folo. Ada masa nanti saya datang ye..

farhanieza
best, boleh sorak2 hehe.. no problem.. thanks folo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat