Pages

Follow Me ^.^

Thursday, May 19, 2011

Cer Cite! Cer Cite!

Hem... Sekian lama takde idea nak update blog... Lama tak update bermakna sebelum entry kelmarin hehehe.....

Anyway, semalam aku balik keje naik bas-memang hari-hari naik bas, melainkan ada nak singgah Jusco-naik tren. So semalam, dengan bersesak-sesak bagai, dengan berdiri lagi, ternampak la makhluk-makhluk yang nak naik bas tapi menyusahkan orang lain. Yang paling merimaskan adalah makhluk-makhluk yang bila dah naik bas baru terkial-kial nak korek duit dalam wallet, sedangkan masa bas datang tu dia tengah baik punya rilek kat bas stop. Apakah????

Kalau orang yang dok kejar bas tu lain la cerita, kira boleh consider lagi sebab memang dia tak sempat nak keluarkan duit sebab belum sampai bas stop lagi bas dah sampai. Apa la salah sediakan duit siap-siap, kan ke senang... Naik je, terus masuk duit kat tempat yang disediakan tu. Ni tak, terhegeh-hegeh, macam penagih! (bak kata akak aku.)

Kalau bas yang ada konduktor macam bas teeeetttt tu lain la... (Haha bas teeeetttt ye... Saja je nak buat kontroversi, padahal takde mende pun..) Ko korek la duit lama mana pun, takde nyusahkan orang lain, cuma nyusahkan konduktor tu je la kan. Kalau dia marah, nasib la...

Oke, kat mana kita tadi??? (client call pulak jap tadi hehehe..) Ha. Yang bestnya kan, bila queue panjang+orang berebut-rebut nak naik bas, then ada makhluk camni. Best, best..... Udah le terkial-kial... Tak tau le camne awokk nak kabokan.. Tetibe pulak ngajuk si Usop Wilcha tu ha.... Oke, stop merepek. So pendapat korang camne? Apa yang patut kita buat dengan orang camni? Kite bako, kite bako...!!

Sape setuju kita bako je orang camni, sila angkat tangan macam saya..... Hehehehe...

Image Hosting by PictureTrail.com

6 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

merahitujambu said...

nak cerita psal bas ni memang tak habis.terutama org macam kita ni..ahahaha

De Mois said...

Orang macam ni tak baik kita bakor. Kita bunuh je..

SS pun tak paham lah, bila dah naik baru nak cari duit. 2 belum kira yang tak cukup duit la. nak pinjam duit member la. aishhh


Revolusikan hidup dengan SuaraSendiri

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

merahitujambu
hehe tau takpe... memang takkan abis...

De Mois
bakor tak baik, bunuh baik pulak ye?? hehehe..

ntahnye. patut get ready la awal2, takde la kelam kabut. kalau nak pinjam duit pun, pinjam awal2... kekekeke...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

nasib tak baik kena driver yg mulut bising confirm kena sound.
entri dah bagus cuma tulisan kecik & warna tulisan tu susah sikit nak baca.

nelly said...

kita bakor je ~

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

THE LEKAT LEKIT STORY
Tau takpe. Err rasanya tulisan dah besar tu..

nelly
Kita bakor! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat