Pages

Follow Me ^.^

Monday, April 4, 2011

Sape Sebenarnya Usop Wilcha?

Semalam mesti ramai yang tengok ABPBH 2010 kan? Dan semestinya ramai yang terhibur dengan gelagat Usop Wilcha dan Abi Hurairah yang popular dalam filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Aku pun gelak gile tengok gelagat dorang semalam. Hehe.. Anyway, korang tau tak sape sebenarnya Usop Wilcha ni? *Sape yang baca Harian Metro Jumaat lepas dah tau kot..*

Nama sebenar dia Syed Mohamad Asri Syed Osman Jamalullail, berusia 46 tahun. Mula-mula masa tengok filem Zombi Kampung Pisang dulu, aku ingatkan dia ni pelakon yang baru nak masuk dalam bidang seni ni, tapi aku SALAH. Rupanya dia pernah ada album yang bertajuk Terasing Di Bumi Sendiri pada tahun 1996 tapi tak diberi perhatian untuk mengembangkan bakat dia. Kerjaya dia sebagai pelakon sekarang cuma pada hujung minggu je. Jadi apa yang dia buat masa weekdays? Dia sebenarnya seorang PENGURUS KOMUNIKASI KORPORAT sebuah syarikat gergasi yang terbabit dalam industri minyak dan gas. Masa baru tau aku pun macam.. WUIYOO.. Pengurus tuuu *muncung panjang*.... So aku nak cite yang last tu je sebenarnya. Saja taip panjang-panjang hehe.. Kalau nak tau lebih lanjut boleh klik -->sini<--

Sumber: Harian Metro 1 April 2011

Image Hosting by PictureTrail.com

Sape setuju angkat tangan macam saya.... Hehehe

Gambar dari Pakcik Google

Image Hosting by PictureTrail.com

9 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

Isteri Yang Comel said...

sedap lagu terasing tu tau

tripleAshop said...

kita bako je..kita bako je..time ksh info

puanbee said...

alaa akk tak tengok smlm baby duk merengek nk tidur akk pun bawak dia tidur dgn akk sekali terhanyut hukss

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Isteri Yang Comel
Ye ke? Nanti nak try cari la.. =)

tripleAshop
Hehe.. Kita bako! Sama2.. =P

puanbee
Rugi tak tengok kak.. Tapi biasa memang camtu la kan. Nak tidokan baby, dengan mak2nya sekali berlayar hehehe.. ^.^

asybedazzle said...

tau gelak guling2 je tp xtau sape sebenanye usop wilcha tuh. good info :)

Along Tapa said...

jadik ucop wicha ni ada can nak jadik Rowan Atkinson versi Malaysia ek...

Rowan Atkinson = Mr. Bean = graduate lepasan oxford

Shy8 = Ucop Wicha = Manager major company..

boleh kan?

Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

Hangit Habis dah - Korang ingat Dia pakai ke cara "CHEAP SALE" cenggitu??

Kerat Senget - Beberapa perkara tentang blog yang kita taktau...

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

asybedazzle
=)

Along Tapa
Logik gak tu..

My Love 3KU said...

kelakar betul dia nia...soley2~~
jom tengok aku punyer post terbaru~~ :glad: http://mylove3ku.blogspot.com/

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

My Love 3KU
Ooo soley soley.. Soley ley~~ hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat