Pages

Follow Me ^.^

Thursday, April 7, 2011

Gile Ah!!

Sejak keje, aku selalu beli air mineral kat kedai serbaneka 24 jam yang femes emes. Ala korang pun mesti tau punya kedai apa kan? Biasa aku beli botol besar, harga RM2.50 sebotol. Mahal kan? Tapi nak buat camne, nak air sejuk punya pasal. Tapi baru-baru ni aku tengok dah naik harga RM2.80. Pekejadah?? Aku perhatikan sejak dulu memang kedai ni ikut suka hati je naikkan harga barang *dah tau camtu, ko pegi beli barang kat situ lagi buat apa? Demmm..* Daripada barang makanan ke alat tulis ke barang-barang lain semua mesti lagi mahal daripada kedai lain. Oke, yang harga RM2.80 tu air Spritzer. Yang aku nak cite sebenarnya air mineral yang agak popular gak tapi sebelum ni murah je. Kalau umur korang lebih kurang dengan aku, syarikat yang keluarkan air brand ni memang popular masa aku sekolah menengah dulu, siap ada keluar botol air dia sendiri yang ada jual kat kedai serbaneka ni je. Tak tau? Tak tau takpe huhu.. Minggu lepas aku beli air ni sebotol RM1.90. Murah la kot untuk air botol besar *murah ke? AIR MINUMAN je kot, BUKAN MINERAL pun.* Semalam aku beli, tengok-tengok dah RM2.50. BAPAK MAHAL!! Naik 60 sen tu!! Aku tak tau la spesis orang gile mana yang nak sangat untung sampai naikkan harga gile-gile camni. Memang gile!! Aku rasa lepas ni aku tak beli dah barang kat situ lagi. Kalau beli pun mungkin masa terdesak, tak pun beli barang-barang yang harga standard macam paper dengan roti.

Image Hosting by PictureTrail.com

Ingat orang keje cap duit ke suka-suka nak naikkan harga??

Gambar dari Pakcik Google

Image Hosting by PictureTrail.com

15 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

TheSyafiq Mokhtar said...

wahh..mahalnye.. =.=" sabar2..

WaNi^^ said...

jangan beli kat situ lagy , bli kat tempat lain , kita bak0 je kedai tu , hhe :D

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

TheSyafiq Mokhtar
Tau takpe.. Sabar la ni, kalau tak sabar dah bako je huhu..

WaNi^^
Jom2 kita bako jeee... Kita bako! Hehe..

Abang Zam said...

tak pe..abang faham..yg lagi teruk ada kedai jual paper lagi mahal dari biasa..pe cer? haha

baca la kalau nak blogwalking selalu : Mendidih Bersama : Abang Rempit Hati Kering

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Abang Zam
Mak oii melampaunya.. Paper harga standard pun ada gak yang naikkan harga? Dah terang2 kat paper tu ada harga tetap, suka2 je.. Kita bako... *kedai paper mesti api cepat merebak kan? Hahaha..*

puanbee said...

memang mahal nyam tui kalau akk bawak2 ank2 keluar air kotak satu rm1.9 kalau 3 dah berapa ? so nk jimat byk2 duk rumah..

man yusoef said...

mmg kedai2 mcm tu harga lebih mahal dari biasa...mmg tak phm kadang2..so better beli kat kedai cikai je..hahah..tak pon bawa bekal air..hehe

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

puanbee
Betul tu kak. Duduk rumah buat sendiri, jimat dan semestinya lagi sedap dari air kat kedai tu kan. Hehe..

man yusoef
Tapi kedai cikai air tak sejuk. Haha banyak cekadak betul.. *padahal bukan la gile minum air sejuk sangat pun*

tripleAshop said...

awak beli botol.pastu awak bawak bekal air save ckit..=p

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

tripleAshop
Memang bawak, tapi air manis. Kang bawak banyak2 berat pulak.. Hehe..

zieha hisham said...

fuyohhh gile kah owner tu . tak agak-2 kalau nak kayee kan =="

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

zieha hisham
Tau takpe.. =.=")

qemaishak said...

cam blh agak je kdai apa, kalau betul, mmg mahal & pilihan terakhir qema p kdai tu..

merahitujambu said...

minum air manis..ish2..kena bawal air masak..air manis beli.=)
ofc x bekalkan air ke

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

qema ishak
Boleh agak? Betul la tu kedai tu *konfiden je..* =)

merahitujambu
Hehe.. Terbalik sudah.. Ada, tapi erm.. Biarah rahsia hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat