Pages

Follow Me ^.^

Friday, March 11, 2011

Excuse Me......

"Excuse me...macam mana nak pegi......." Aku lemah betul bila orang tanya soalan ni kat aku. Selalu jugak aku ditegur oleh sesapa yang nak tanya soalan camni. Tapi biasanya jawapan aku: "Sorry, I'm not sure .." Wah speaking gitu. Ye la, kalau yang tanya tu pelancong kena la speaking, ye tak? Bukannya aku tak nak tolong, tapi aku memang tak tau. Kalau tau aku akan jawab dengan sejujur hati, percayalah.... *cewah!* Yang aku pelik tu, punya la ramai manusia lain yang ada kat situ.. Kenapa mesti aku?? Kenapa??? *pehal emo lak ni huhu..* Agaknya kat dahi aku ni ada tulisan invisible yang tertulis "kaunter pertanyaan" tak pun "kalau sesat sila tanya saya" untuk sesapa yang nak tanya jalan je hahaha. Aku tau, tolong-menolong tu kan amalan mulia. Dapat pahala lagi, sape tak nak dapat pahala kan? Tapi serius, aku memang FAILED bab-bab jalan ni.. Kalau tempat yang aku selalu pegi tu, no hal la. Kalau tempat yang aku tak pernah atau jarang pegi, korang tanya la camne pun. Walaupun setakat sekilometer dari tempat aku berdiri, memang tak aa aku boleh tolong. Sila jangan terpedaya dengan dressing aku yang nampak macam orang yang tau seluruh pelusuk K.L ni. Haha. Kawan aku la kata, mungkin disebabkan dressing aku kot orang selalu tanya-tanya aku. Mana la bezanya dressing aku ni dengan orang lain. Pegi balik keje pakai baju kurung, keluar hujung minggu pakai blaus+jeans. Takde pulak aku pakai seksi seksa bagai *yang selalu dikaitkan dengan budak bandar/K.L ni.* Cite pasal ni teringat pulak aku kes baru-baru ni *baru tak baru la.* Ada la sekali tu aku pegi Sungei Wang, ntah pekejadah aku pegi sana, aku pun dah lupa. Pastu nak pegi Low Yat cari handsfree ke bateri hp ntah *aah aku ni sume lupa.* Boleh tak dari Sungei Wang nak pegi Low Yat TAK TAU JALAN?? Hahaha.. Bukan tak tau la, lupa sebenarnya. Serius blur masa tu. Dok pusing-pusing dalam Sungei Wang sambil pikir. Yang kawan aku pun lebih kurang je, tak ingat gak. Mungkin sebab dah lama tak pegi kot, tu yang boleh lupa. Sengal betul owh.. Padahal sebelah bangunan je, pastu zaman muda-muda dulu selalu je jalan kat area sana. Itu pun punya gigih pikir pintu keluar belah mana paling dekat nak pegi Low Yat. Apa punya failed daa....

Image Hosting by PictureTrail.com
Jalan Kenanga yang banyak kenangan.. *Cam takde kena-mengena je dengan entry ni hehehe*
Gambar dari Pakcik Google

Image Hosting by PictureTrail.com

10 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

Novelgurl said...

Salam..haha..apa lg pegi la balai polis XD

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Novelgurl
Kadang2 polis pun tak tau jalan hehehe.. ^.^

Novelgurl said...

haha..cmne lak polis tak tau hak2.G balai bomba la plak..ngee~

merahitujambu said...

ahahah..malu ty sesat jalan..x salah pon tlg org tunjuk jalan..nnt kita kena cmtu gak*selalu gak x th ty org..ahahaha..

lama2 sesat baru th jalan...alhamduliah..drive pon x igt jln..cuma x igt parking je.ahahaha

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Novelgurl
Hahaha.. Tanya kat semua balai yang ada..

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

merahitujambu
Kalau ada kawan, tanya gak orang. Kalau sorang2, takde makne nak tanya orang. Buat2 tak sesat lagi ada la, muka selamba je. Bukan apa, sorang2 kan, pape pun boleh jadi. Buatnya terrrtanya kat orang jahat?? Huu silap2 kena culik *imaginasi tinggi betul!* Haha. Sekadar berhati2.. Sekarang ni macam2 boleh jadi..

man yusoef said...

hahah! teringat time study dulu...ada foreigner tanye jalan..terbelit lidah nak explain kat dia..huhu..nsib baik dia phm

Dda Ly said...

heheh cano leh tak ingat jalan nii..:)

meh ke rumah..
~plastic surgery follow up~
keep in touch ye..♥♥♥

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

man yusoef
Hehe. Nak ingat jalan satu hal, nak explain satu hal lagi kan..

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

Dda Ly
Hahah. Ntah la, tetibe blur pulak kan. Macam hape je ahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat