Pages

Follow Me ^.^

Saturday, March 5, 2011

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

Entry ni dibuat sebab aku nak join bloglist Abg Ben. Kalau korang nak join boleh klik banner kat bawah ni.

Image Hosting by PictureTrail.com

Syarat-syaratnya selain kena letak banner Abg Ben *macam biasa la kan,* kena buat satu cerita yang sangat kreatif pasal blog Abg Ben, lebih 100 perkataan.

Oke, let's get this started *cam lagu Black Eyed Peas je*

Blog Abg Ben ni sangat simple dan menarik untuk dilawati. Sebabnya ada macam-macam kat blog ni. Ada segmen untuk blogger/follower. Macam-macam segmen. Segmen suai kenal, segmen naikkan trafik dan yang terbaru segmen di sebalik tabir blog. Melalui segmen-segmen ni, bloggers boleh berkenalan, dapat kawan baru, dapat eratkan silaturrahim sesama bloggers, walaupun setakat di alam maya. Blog Abg Ben jugak bagi aku semangat untuk teruskan aktiviti blogging sebab banyak nasihat berguna yang Abg Ben bagi. Antara yang aku faham, dalam blogging kena ikhlas. Jangan putus asa untuk buat pape pun. Dan baru-baru ni Abg Ben mengingatkan bloggers tentang kematian, seperti mana yang digalakkan dalam Islam. Bagi aku, Abg Ben macam sorang abg. Walaupun dia dah berusia 35 tahun *betul ke Abg Ben? Ke 34?* tapi dari cara dia blogging, cam jiwa muda je. *eh? Adakah aku terrkata yang Abg Ben dah TUA? Bukan, bukan. Cuma orang umur 30++ ni golongan tak berapa muda je, bukan tua tau.* Hehehe. Serius ni. Dia tau camne nak pikat pembaca melalui entry yang ditaip dan seterusnya jadi follower. Dan yang paling buat aku kagum sampai ternganga, dalam masa yang singkat blog Abg Ben dan Abg Ben sendiri dah dikenali ramai. Follower toksah cakap la, dah 10 ribu lebih sekarang ni. Bukan senang tau nak dikenali ramai dalam dunia blog ni. Tapi ye la, seramai-ramai manusia yang support Abg Ben, tak kurang jugak yang tak senang hati dengan dia. Biasa la, bukan semua orang suka kita. Tapi Abg Ben cool je, takde pun nak pegi serang sesape yang kutuk dia. Biarlah orang nak kata apa, dah penat nanti diam la dia. Yang ni memang aku tabik toing toing punya. Akhir kata, SYABAS INSPEKTOR SAHAB semoga blog Abg Ben terus maju dan maju.. Sekian.

Image Hosting by PictureTrail.com

12 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 blog CERITA KREATIF BEN ASHAARI ;)
dtg dr blog abg ben;D.

CERITA KREATIF AKU PASAL BEN ASHAARI

Novelgurl said...

Salam singgah dri blog EN.BA =)

nur said...

nice entry.. suke!

JOM KE: ALL IN ONE
slm kenal..

iLa VaNiLLa said...

hehehe ! gud luck k utk bloglist niyh... ;P

| Cik Hani | said...

haiii...kunjungan pagi dari cik hani. :)

pRiNCe said...

"nice entry... :)
jom ktahui plbagai info mngnai dunia n akhirat di blog prince.... :)"

prince datang dari blog bro ben..:)

Miss Ran said...

kunjungan semula

ShA + ZaM = LoVe said...

hye
dtg dari blg abg ben
http://heandsheloves.blogspot.com/
>NiSha<

Along Tapa said...

blog bro ben memang hebat dari segi peningkatan traffik..aku memang respek dia...pasni carik mentor dalam segi tarikan penulisan lak ek Hanim..hihi..

blog ko kena review kat KS...

Gorengbaek - Koleksi gambor kat Muor 2

Hangit Habis dah - babila ini orang...sape babi??ko ke dia??

Kerat Senget - Behind These Eyes

sahromnasrudin said...

blog en ben mmg superb...dia merupakan mentor di alam maya nie

merahitujambu said...

RAJINYAA DIA...

cik gege said...

salam kunjungan kembali....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat