Pages

Follow Me ^.^

Thursday, March 24, 2011

Cara Lipat Duit Bentuk Baju

Sebelum ni aku dah buat tutorial untuk lipat duit bentuk love kat entry -->ini<--, dan sambutan agak menggalakkan. Tengok keyword kat nuffnang pun view memang tinggi untuk entry tu. So kali ni aku nak buat tutorial untuk lipat duit bentuk baju pulak. Jom tengok cara-caranya:

Image Hosting by PictureTrail.com

1. Lipat 2 secara melintang untuk mendapatkan garisan tengah

2. Bukak dan lipat bahagian bawah sehingga hujungnya bertemu garisan tengah tadi

3. Ulang lipatan tadi untuk bahagian atas

4. Pusingkan ke belakang


Image Hosting by PictureTrail.com

5. Bahagian di sebelah kiri dilipat sedikit seperti dalam gambar untuk mewujudkan kolar baju *agak-agak je, dalam separuh tulisan bank negara tu*

6. Pusingkan ke depan semula

7. Lipat secara menyerong di bahagian kiri seperti dalam gambar

8. Ulang lipatan 7 di bahagian atas


Image Hosting by PictureTrail.com

9. Bahagian kanan dilipat menyerong ke luar begini

10. Ulang langkah 9 di bahagian atas

11. Angkat bahagian kanan *jangan lipat dulu*

12. Masukkan bahagian hujung ke bawah kolar sehingga betul-betul "ngam" dan kemaskan lipatan


Image Hosting by PictureTrail.com

Siap!


Selamat melipat! ^.^

Image Hosting by PictureTrail.com

11 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

merahitujambu said...

rajinya laa lipat2 baju ni..lipat bj pakaian cmni gak ke?hehehe

Qaseh dalia adelia said...

wah boleh try ni n kreatif boleh buat hantaran kawen nnt guna cara yg kreatif rite

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

merahitujambu
Eh2 camne nak lipat baju betul2 camtu? Hehe..

Qaseh dalia adelia
Dah rancang awal2 nampak.. ^.^

puanbee said...

wah best dulu2 time kecik2 suka buat nih , ajar kakak lah pulak hee

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

puanbee
Hehe.. Ajar jangan tak ajar..

apisv2 said...

cantekk

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

apisv2
Apa tunggu lagi, buat le.. Hee~~

apisv2 said...

dulu dh wt...haha

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

apisv2
Owh.. Hehe..

ayuorked said...

dh follow u..do follow me back.. :) eh... cm best je lipat nie.. nk buat lah...

нαηιмQαtяυηηα∂α said...

ayuorked
Buat jangan tak buat.. Ngeee~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat