Pages

Follow Me ^.^

Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday # 3 : Company Trip 2011

Image Hosting by PictureTrail.com






Image Hosting by PictureTrail.com

Thursday, November 10, 2011

Wordless Thursday (Wednesday) #3 Akhirnya..... Sony Xperia Mini!!

Image Hosting by PictureTrail.com


Wednesday tak sempat, Thursday pun jadi la..... Hehehe....

Image Hosting by PictureTrail.com

Wednesday, September 7, 2011

Wordless Wednesday # 2 : Penyumbang Trafik

Image Hosting by PictureTrail.com


Woahhh... Lama gilerr tak update. Nasib baik tak jadi gilerr sekali hehehe....

Walaupun tak banyak mana trafik, Alhamdulillah... Ada jugak daripada takde, ye tak???



Image Hosting by PictureTrail.com

Tuesday, July 12, 2011

Dia.....Yang Setia..

Setiap pagi aku mesti nampak dia. Dia...yang setia menunggu. Dia...yang setia menanti.. Dia...yang tak pernah mengeluh walau sedikit pun.. Maafkan aku.. Setiap kali melihat dia, aku hanya memandang sekilas dan berlalu tanpa kata. Bukan niatku untuk mengabaikannya, tetapi aku tidak berdaya. Memang sudah lama aku tidak mengunjungi dia, seperti dulu.

Masihkah dia ingat lagi saat-saat bahagia dulu? Sering saja bersua dan melepaskan rindu. Tapi sekarang, semua itu hanya tinggal kenangan. Tapi percayalah, bukan bermaksud hatiku sudah berubah. Tidak sama sekali. Kasihku padanya masih seperti dulu.

Dia...yang sentiasa ada di situ untukku. Dia...yang bersedia menerima kedatanganku pada bila-bila masa saja. Dia...yang berdiri teguh di situ.. Dia......yang bergelar KLCC..


*ada tak sesapa yang tertifu-tifu-tifah-tertifu?? Hehehe.. Dah lama tak pegi KLCC sebenarnya. Eh eh jangan samakan aku dengan minah yang lebih pilih KLCC daripada boiprennya itu tau.. Opss terkantoi pulak tengok video tu kekekekekeke.. Peace! =)*

p/s: ni la jadinya bila takde idea nak buat entry, tapi gatal tangan nak update blog jugak. Hehehe..

Image Hosting by PictureTrail.com

Sunday, July 10, 2011

Cikkk.. Boleh Tolong Saya Cikkk..

Oopss! Ini bukan kisah filem Karak. Tapi kisah orang-orang yang kat sawah padi selalu mintak tolong masa kebanyakan dari kita tengah makan. Tak paham? Kenapa la kau guna ayat pusing-pusing??? Huhu.. Ok, straight to the point!

Korang pernah tak alami peristiwa macam ni..

Korang tengah makan kat kedai, tak kisah la waktu bila pun. Tetibe ada orang datang kat korang, biasanya berdua la. Sorang buta, sorang lagi normal. Then yang normal tu cakap, "cik, derma ikhlas cik.." Pernah tak? Pernah tak? Pernah kan? Pernah kan? Kan kan kan?? Ok cukup la ber-kan kan..

Aku rasa semua orang pun pernah alami pengalaman ni. Dan aku rasa ramai jugak yang tau sesetengah orang yang mintak derma macam ni adalah ahli-ahli sindiket. Aku kata SESETENGAH ye, bukan semua. Yang menambahkan kemusykilan tu, dia kata derma ikhlas. Tapi bila bagi seringgit ke, muka masam pulak. La..... Dah kata derma ikhlas, kita pun bagi la jumlah duit yang kita ikhlas ye tak? Kalau bagi banyak-banyak tapi tak ikhlas nak buat apa??

Antara situasi yang memusykilkan aku jugak, bila ada yang tetapkan harga. "Derma ikhlas cik, tapi paling rendah RM5." Apakahhhh?? Pelik betul aku bila berhadapan dengan situasi macam ni.. Kat mana sebenarnya maksud derma ikhlas itu bila jumlah duit yang nak didermakan tu dah ditetapkan?

Lagi satu situasi, ini diceritakan sendiri oleh kawan aku. Ada sorang makcik yang tak buta, bawak sorang lelaki buta dari meja ke meja kat kedai makan untuk mintak derma. Tak lama lepas tu, kat tempat lain, kawan aku nampak makcik yang sama, tetibe DAH JADI BUTA dan orang lain pulak yang bawak dia untuk mintak derma dengan cara yang sama.. So bila aku dengar cerita dia, aku pun macam....gile ah....!! Kenapa perlu menipu? Kang betul-betul buta baru tau..

Kesimpulannya, *dah macam eksperimen sains pulak* jangan la menipu untuk mendapatkan duit dengan cara yang mudah. Kot betul susah, takpe la nak mintak-mintak derma.. Itu pun kalau fizikal semua ok, berusahalah....

Image Hosting by PictureTrail.com

Tuesday, June 28, 2011

Makan-Makan

Tengah hari tadi lunch kat KLCC, ada department lunch untuk farewell manager+birthday staf. Restoran pilihan, Chakri Palace kat KLCC. Hurm, first time makan kat situ. Maklum la, restoran-restoran kat KLCC tu kan *sebut sambil BATUK* "murah-murah" harga makanannya. Ehem. So tadi bos yang bayar, memang syiok la kan. Makanan boleh tahan sedap. Yang tak tahan tu, mak aih udang besar-besar.. Ehem, ingat sikit ye, jangan makan seafood sangat *pesan kat diri sendiri* Ouh, lupa nak bagitau, restoran tu adalah restoran makanan thai. Macam biasa la, kalau takde tomyam bukan restoran thai namanya. Cite-cite je tak syiok la kan, jom kita layan gambar *gambar sikit je, banyak yang sampai masa tengah makan*

Image Hosting by PictureTrail.com

Tomyam Seafood


Image Hosting by PictureTrail.com

Siakap Stim


Image Hosting by PictureTrail.com

Kerabu-Apa-Entah haha


Image Hosting by PictureTrail.com

Butter Prawn KOT!


Image Hosting by PictureTrail.com

Desert : air kelapa+susu (KOT)+sagu+nangka+apa-lagi-entah. Sedap!!


Ada lagi lauk lain, tapi....*alasan sama macam kat atas hehe..*

Bil berapa?? Jangan ditanyaaaa.......

Image Hosting by PictureTrail.com

Friday, June 24, 2011

Yeay Yeay! Mak Balik!

Good news! Aku dapat anak buah baru! Well, sebenarnya minggu lepas. Tapi tak sempat pulak nak update. Wah, bajet ko busy sangat je kan. Anyway, kali ni dapat anak buah perempuan, which is mencukupkan anak buah aku menjadi 25 orang *perlu ke bagitau? Perlu......kot! Ahhaaaa..*

So hari ahad hari tu, mak aku pergi la rumah kakak aku, nak jaga dia dalam pantang. Tinggal la aku dengan abang aku je kat rumah.. Mula-mula rasa macam okey je. Lepas tu dah rasa tak best sebab mak takde.

Owhhh anak mak ke aku ni?? Mesti arrr takkan anak lembu walaupun masa kekecik dulu minum susu lembu wahahaha.. Eh2 silap, famili aku dulu mana ada beli susu tepung. Minum susu pekat F&N tu je. Budak-budak sekarang ni je tak minum susu F&N tu. Eh apa melalut cite pasal susu pulak ni?

Okey, sambung balik. Sebagai anak bongsu, dah tentu-tentu la akan jadi anak mak walaupun dah besar gajah camni eheheh! Ko ada?? Kalau ada diam-diam sudey, tak yah kecoh cam aku ni huhuhu..

Selalu tu balik keje, mak ada kat rumah. Boleh sembang-sembang, gurau-gurau, bla bla bla.. Tapi hari tu balik keje, takde orang kat rumah.. Bosan bosan...... Baru la nak sedar kan betapa pentingnya kehadiran sorang ibu dalam hidup kita. Baru la nak terfikir betul la kata-kata "kita cuma akan menghargai seseorang/sesuatu bila kita dah kehilangannya.." Dalam kes aku ni kehilangan sementara la kan. Mak aku kata dia nak balik rumah hari Khamis, iaitu semalam. Tup-tup, Rabu malam dah balik.. Rasa macam best bila mak dah balik. Nasib baik tak terkinja-kinja macam budak kecik bila nampak ayah balik keje. Hehe.. Ni baru berapa hari mak takde.. Nanti kalau dah kahwin camne?? Amboi gataii pulak.. Bukan gatai la, merancang masa depan ekekeke..

Image Hosting by PictureTrail.com

Wednesday, June 15, 2011

Wordless Wednesday #1





p/s: Walaupun wordless, NAK CAKAP TULIS JUGAK!! Baju dia yang tak tahan tuh... Kecik-kecik lagi dah ada baju ikat depan, nampak perut... Seksi woooo.... Hehehehe....

Image Hosting by PictureTrail.com

Friday, June 3, 2011

Waa Lengkok Jari Dia Tu..

Image Hosting by PictureTrail.com


Jumaat minggu lepas main carom. Tajuk kat atas tu komen dari salah sorang ofismate aku. Serius malu gila bila dengar dia cakap camtu. Sebab aku menang, tapi menanggung kekalahan gaya je. Haha. Huh? Tiba-tiba mukadimah camni, aku rasa korang kureng waras faham.

Oke, macam ni. Setiap tahun mesti ada aktiviti tahunan untuk beronok-ronok kan? Ala kat company korang mesti ada gak kan? Macam hari tu ada bowling. Dan carom ni aktiviti kedua. Ikutkan aku nakkk sangat main bowling tu, tapi malangnya tangan yang ada besi ini tak mengizinkan sob sob T.T *sape tak paham sila tengok sini.

So jumaat lepas ada carom, aku pun join. Walaupun sedikit terpaksa, tak kisah la kekeke.. Aku ni dah la bertahun tak main carom, last masa sekolah rendah kot. Yang bestnya bila dah kena join, tiba-tiba aku rasa nak beli papan carom tu, nak praktis kat rumah. Itu memang sangat poyo, so tak jadi beli.

Khamis petang, lepas waktu keje, praktis dengan budak satu group. Aku rasa macam oke kot. Tapi bila main betul-betul, HAMPEHHH.... Mungkin sebab ada orang tengok?? Mungkin.

Sebelum start, baling duit syiling untuk tentukan sape start dulu. Tengok-tengok pihak lawan. Aku jadi orang kedua untuk pecahkan buah carom yang dok berkumpul kat tengah tu. So aku main jentik kuat-kuat la nak bagi dia bersepah. And guess what?? Tiba-tiba ada pulak yang masuk! Siap melompat lagi tu... =.=") So semua orang pun macam "whoa...terernya...." padahal benda tu luck je wehhh..... Lepas-lepas tu dah seksa nak masuk even buah carom tu betul-betul depan lubang. Failed betul =.=") Dan keputusannya kitorang kalah. Ala adat la menang kalah.. *ayat nak sedapkan hati* haha!

Ouh! Jumaat minggu depan ada game lagi untuk tentukan tempat ketiga dan keempat. Tak nak main boleh tak?? Tak boleh??? Okbai.. *merajuk* hehe..

Image Hosting by PictureTrail.com

Wednesday, May 25, 2011

Sunah Sakura Tanya Best Ke Header Aku?

Segmen!! Best ke segmen ni?? Eh silap! Best ke header aku??? Sunah Sakura tanya ni.... Erm, tuan punya header tak boleh la cakap best ke tak, so korang yang tengok ni la yang boleh jawab.. Cer jawab, cer jawab... Ni aku tepek header aku yang aku rasa biasa-biasa je hee~...

Image Hosting by PictureTrail.com

Kat bawah ni pulak Sunah Sakura punya header yang wajib ditepek untuk join segmen ni... Kalau nak join klik aje... =)

Image Hosting by PictureTrail.com

Ops! Lupa pulak nak bagitau... Header ni aku buat sendiri.... Hehe... Apa agaknya kritikan yang akan diterima??? Tungguuuuu....

Image Hosting by PictureTrail.com

Saturday, May 21, 2011

Cetusan Rasa Hati

Hurm.. Dugaan.. Ujian.. Sepatutnya ia menjadikan aku kuat. Tapi aku rasakan semangat aku semakin luntur, semakin lemah. Perlukah untuk aku berputus asa? Semakin aku mencuba, semakin sukar untuk aku bernafas. Semakin jauh aku berjalan, semakin lemah dan longlai kakiku. Semakin aku cuba untuk menghadapi dan menerima kenyataan, semakin kuat hati aku menafikan.. Perlukah untuk aku berputus asa? Perlukah aku berserah? Bahagiakah aku jika aku mengalah? Tenangkah aku bila orang lain menderita di atas kebahagianku? Ah, balik-balik orang lain. Adakah mereka fikirkan tentang aku? Kenapa perlu fikirkan tentang orang lain, wahai hati? Kenapa? Entah. Mungkin bahagia itu bukan milikku. Lepaskanlah, Hanim. Redhalah dengan kehendak takdir. Tidak, belum masanya. Aku belum bersedia untuk merasai kehilangan itu. Kalaulah aku boleh lepaskan dengan ikhlas.. Kalaulah....... Tabahlah, wahai hati..

Image Hosting by PictureTrail.com

Image Hosting by PictureTrail.com

Thursday, May 19, 2011

Cer Cite! Cer Cite!

Hem... Sekian lama takde idea nak update blog... Lama tak update bermakna sebelum entry kelmarin hehehe.....

Anyway, semalam aku balik keje naik bas-memang hari-hari naik bas, melainkan ada nak singgah Jusco-naik tren. So semalam, dengan bersesak-sesak bagai, dengan berdiri lagi, ternampak la makhluk-makhluk yang nak naik bas tapi menyusahkan orang lain. Yang paling merimaskan adalah makhluk-makhluk yang bila dah naik bas baru terkial-kial nak korek duit dalam wallet, sedangkan masa bas datang tu dia tengah baik punya rilek kat bas stop. Apakah????

Kalau orang yang dok kejar bas tu lain la cerita, kira boleh consider lagi sebab memang dia tak sempat nak keluarkan duit sebab belum sampai bas stop lagi bas dah sampai. Apa la salah sediakan duit siap-siap, kan ke senang... Naik je, terus masuk duit kat tempat yang disediakan tu. Ni tak, terhegeh-hegeh, macam penagih! (bak kata akak aku.)

Kalau bas yang ada konduktor macam bas teeeetttt tu lain la... (Haha bas teeeetttt ye... Saja je nak buat kontroversi, padahal takde mende pun..) Ko korek la duit lama mana pun, takde nyusahkan orang lain, cuma nyusahkan konduktor tu je la kan. Kalau dia marah, nasib la...

Oke, kat mana kita tadi??? (client call pulak jap tadi hehehe..) Ha. Yang bestnya kan, bila queue panjang+orang berebut-rebut nak naik bas, then ada makhluk camni. Best, best..... Udah le terkial-kial... Tak tau le camne awokk nak kabokan.. Tetibe pulak ngajuk si Usop Wilcha tu ha.... Oke, stop merepek. So pendapat korang camne? Apa yang patut kita buat dengan orang camni? Kite bako, kite bako...!!

Sape setuju kita bako je orang camni, sila angkat tangan macam saya..... Hehehehe...

Image Hosting by PictureTrail.com

Tuesday, May 17, 2011

Lelaki dan Panas Baran

Image Hosting by PictureTrail.com

Gambar dari Pakcik Google


Sifat panas baran memang selalu dikaitkan dengan lelaki. Bukan nak menjadikan isu ni isu janda gender, sebab perempuan jugak ada yang panas baran. Tapi dari pemerhatian aku, sifat panas baran ni memang lebih sinonim dengan kaum lelaki. Kenapa erk?? Ego? Mungkin. Mungkin je tau.

Tak semestinya la kan semua lelaki tu panas baran, tapi majoritinya macam tu. Apa yang dimaksudkan dengan panas baran ni, yang kau dok membebel daripada tadi??? Erk! Daripada apa yang aku faham, panas baran ni bermaksud sifat marah yang tak dapat dikawal. Ye ke? Aku ikut tafsiran sendiri je.

Oke, kita lupakan soal cik ainon janda muda gender. Meh kita bercerita secara umum. Selalunya orang yang panas baran ni akan melampiaskan *melampiaskan?? Perghh ayat takleh bla!* kemarahannya tanpa mengira masa dan tempat. Maksudnya kat sini, bila ada perkara yang buat dia marah, dia akan lepaskan kemarahan dia masa tu jugak. Tak kira la masa tu kat dalam rumah sendiri ke, rumah orang ke, or worse, depan khalayak ramai. Dan daripada pengalaman aku, dorang memang tak kisah kalau orang tengok-tengok disebabkan suara dia yang nak MEMETIR je kejenya tu, menengking la senang cite. Sedih tau kena tengking depan orang. Eh, apa ni, apa ni?? Oke, abaikan.

So, korang ada tak sifat panas baran ni? Aku? Ada jugak la, tapi tu dulu. Masa zaman muda-muda dulu. Hehe.. Sekarang dah malas nak marah-marah. Sebab tu la aku selalu jadi mangsa huhuhu.. T.T

Anyway, betul ke lebih ramai lelaki yang panas baran daripada perempuan? Cer jawab, cer jawab.

Image Hosting by PictureTrail.com

Friday, May 6, 2011

Adeh.. Ke-malu-an!!!

Image Hosting by PictureTrail.com


Tadi time balik keje aku singgah Maybank, nak keluar duit. Ikutkan malas, tapi duit dalam wallet dah tinggal tak sampai RM10, aku singgah la jugak *padahal tujuan keluarkan duit tu nak beli kasut hehe..* So dah sampai depan pintu Maybank, aku pun tolak la pintu tu. Tapi tak terbukak. Aku tolak lagi sekali, tak terbukak jugak. Dalam hati aku, "apehal nih?" Lepas tu aku nampak kat pintu tu tulis tarik, aku pun tarik la.. Tak boleh jugak. Tarik lagi sekali, pun takde pape..... Aku dah pelik.... Kat tepi tu dah la ada dua brader tengah sembang atas motor, ada la dalam semeter dua. Lepas tu aku nampak dorang tunjuk pintu SEDERET KE DEPAN daripada pintu tadi. Aku sengih je, terus masuk kat pintu tu. Nak tau kenapa aku tak dapat masuk??? Rupanya pintu tu pintu yang betul-betul bank punya, yang ada kaunter tu. Memang la tak boleh bukak, bank dah tutup waktu-waktu macam tu. Macam mana aku boleh tak perasan ha? Kan ke dalam tu gelap je..... Ya Allah, malu gilerr aku dengan dua brader tuuuu..... Rasa macam nak menyorok dalam mesin ATM je! Huhuhuhu...... Kat mana ntah fikiran aku masa tu.. Sengalll betul!!! Lepas je keluar dari Maybank, cepat-cepat aku jalan. Maloooo...... Tapi bila ingat-ingat balik, kelakar pun ye.. Hahaha.. Mengong!

Image Hosting by PictureTrail.com

Wednesday, May 4, 2011

Kisah Dua Sabtu

Fuhhh.... Lama gilerr tak update+blogwalking blog kengkawan. Maklum la, busy. Cewah! Nak cite kisah dua Sabtu, iaitu Sabtu 23/4/2011 dan Sabtu 30/4/2011. Err ada ke orang nak baca entry aku ni?? Ye la, dah seminggu lebih menyepi. Huhu sori ye kengkawan, nanti aku jalan-jalan blog korang..

Sabtu, 23/4/2011
Yeay! Hari yang ditunggu-tunggu sudah tibaaaa....... Apakah?? Pesta Buku!! Beberapa orang follower aku mungkin tau yang aku ni peminat novel. So dah tentu-tentu aku akan pegi Pesta Buku dan memborong novel-novel walaupun duit dah kurenggg *sanggup tuu.....* Mana boleh lepaskan peluang ni, dapat diskaun tau! So macam biasa, *padahal baru start tahun lepas* booth yang akan aku serang adalah booth Jemari Seni a.k.a JS SAHAJA. Ye, sahaja sebab memang tu je booth yang aku pegi, sambar beberapa novel baru dan terusss keluar dari PWTC tu. Tak percaya? Percayalahhh...... Orang sangat ramai oke! Bersesak-sesak padahal baru pukul 11 ke 12 kot. Ikutkan aku nak pegi 30/4/2011 sebab belum gaji. Tapi disebabkan aku nak kejar gift untuk 1000 pembeli pertama novel karya Hlovate, aku pegi la awal iaitu sehari selepas Pesta Buku tu berlangsung. Dan aku berjaya mendapatkannya! Apa hal ayat skema ni huhuhu.. Jom layan gambar je la, tengok apa yang aku beli.... Of course la novel kan.....

Image Hosting by PictureTrail.com

Ini dia.. 5 buah novel+gift dari Hlovate, bookmark untuk 1000 pembeli pertama novel Hlovate sahaja.


Image Hosting by PictureTrail.com


Image Hosting by PictureTrail.com


Image Hosting by PictureTrail.com

Mungkin korang rasa, "Eleh, bookmark je pun...." tapi bagi peminat Hlovate, bookmark ni berharga tau.... Sebabnya.......


Image Hosting by PictureTrail.com

......kat belakang ada sign dia.. So, sebagai sorang peminat kepada penulis yang MERAHSIAKAN IDENTITINYA, bookmark ni kira berharga la sebab peminat-peminat dia memang tak tau dia ni sape..


Sabtu, 30/4/2011
Movie time! Minggu lepas tengok filem Thor. Asalnya nak tengok Rio tapi ada 1 show je, malam. Gile nak tunggu??? So beli la tiket Thor, 3D sebab yang tiket biasa tengah selling fast, dah tentu-tentu seat depan je yang tinggal. Tapi masa tu Fast and Furious 5 dah ada, special kot. Sepatutnya kan esok (Khamis, 5/5/2011). Ingat nak tengok la jugak tapi pukul 4 lebih, pukul berapa pulak aku nak balik rumah?? Selling fast pulak tu. So paham-paham la ye.

Filem Thor ni agak best la. Ada action, saspended, bla bla bla. Tapi aku berani kerat jari KORANG, kalau penerbit kat Malaysia yang buat mesti kena kutuk. Biasa la, apa yang orang Barat buat semua "wow!" walaupun benda tu dah terang-terang menipu, atau fantasi. Cuba kalau filem Malaysia? Mesti ada suara-suara yang akan kata "entah pape je.." Err pehal aku macam tersentap gak dengan ayat ni?? Huhuhuhu.. Tak, tak. Aku tengok apa filem Melayu kat wayang.. *backing diri sendiri..* So korang kalau pegi tengok wayang tu try la tengok Thor ni. Best wooo.... Bagi aku la.. Kalau korang rasa tak best..... Well.... Citarasa manusia berbeza kan?

Image Hosting by PictureTrail.com

Salah 1 poster Thor.

Image Hosting by PictureTrail.com

Saturday, April 23, 2011

Cara Buat Reply To Comment dan Backlink Guna Kod HTML

Entry ni dibuat atas permintaan Firdaus Kasim *terima kasih sebab mintak saya ajar awak walaupun saya tak pandai sangat dalam dunia blogging ni hehe.*

Fungsi reply to comment memang sangat selalu dijumpai di kebanyakan blog *apa ayat skema sangat ni.. Switch to bahasa pasar.* Memang bagus la kan, sebab senang untuk seseorang blogger tu balas komen peminat pembaca yang mengomen kat blog.

Semua orang tau *oke, mungkin bukan semua orang* untuk buat fungsi reply to comment ni kena masukkan kod HTML kat tab edit HTML kat design. Tapi yang aku nak tunjuk ni lain. Dan korang kena buat everytime nak balas komen. Mungkin nampak leceh, tapi bila dah biasa senang je *bagi aku la.* Dan korang boleh balas komen beberapa orang sekaligus. So tak payah nak klik reply to comment tu satu-satu.

Image Hosting by PictureTrail.com


Faham tak gambar kat atas tu? Untuk reply to komen, selepas http:// tu adalah address profile blogger yang komennya kita nak balas *macam contoh dalam gambar tu profile aku* dan selepas "> adalah nama blogger tu.

Benda ni kira basic jugak la. Aku dapat masa buat entry baru dan buat backlink ke blog orang lain. So masa tengah buat entry tu saja la tangan ni gatal-gatal klik kat edit HTML yang sebelah tab compose tu *kat new post..*

Aku pun dah mention kat atas, benda ni boleh guna untuk buat backlink jugak. Kalau untuk blogger yang guna handphone macam aku, benda ni sangat berguna. So untuk blogger yang guna handphone nak buat backlink, korang boleh try cara ni. Yang pakai komputer/lappy highlightkan je la perkataan yang nak dibacklinkkan tu *wah wah, suka suki kau je rojakkan bahasa!* tak payah susah-susah camni oke! Cuma gantikan web address lepas http:// tu dengan blog atau web yang nak dibacklinkkan, lepas tanda "> pulak gantikan dengan perkataan yang korang nak letak. Err faham ke? Kejap, aku letak kat gambar.

Image Hosting by PictureTrail.com

Camni la rupanya. Yang ni aku amik contoh kat entry aku yang -->ini<--


Kalau korang perhatikan betul-betul, aku dah tukar web yang dibacklinkkan kepada www.hmetro.com.my/articles/Artistakhina/Article/ dan perkataan yang boleh di klik untuk pergi ke web tu adalah -->sini<--. Got it? Pandai~~ Selain tu, kod ni boleh jugak digunakan untuk tinggalkan link entry terbaru korang bila korang komen kat mana-mana blog. Contoh dalam gambar kat bawah ni..
Image Hosting by PictureTrail.com


Aku rasa banyak lagi kegunaan kod ni, tapi aku masih lagi mengkaji *padahal dah tak tau haha..*

Jadi cukup la setakat ni ye. Nanti murid-murid pening pulak. Selamat pulang murid-murid..... Hehehe..

Image Hosting by PictureTrail.com

Wednesday, April 20, 2011

Kenapakahhh.......??

Cun tak template baru aku.....? Hehe.. Erm.. Aku musykil ni.... Bak kata pelakon bollywood, "mujhe bohot musykil he..." Haha bantai je... Dah lama tak tengok hindustan *tetibe pulak..* Oke, serius! Aku memang musykil sekarang ni.. Kenapa ek blog aku ni jadi 1 column??? Tapi tengok kat handphone oke je ada 2 column. Bila tengok kat pc yang jadi 1 column ni.. Aku tak paham la.. Kenapa kenapa kenapa?? *emo jap* Sidebar aku banyak sangat widget ke ek? Huhu.. Help help help.......... Anyone please help.....

Image Hosting by PictureTrail.com

Monday, April 18, 2011

Cool Blog vs Each A Cup

Cool Blog? Each A Cup?? Apekebendealahnye tu? Sesape yang suka ice blended mesti tau.. Ye betulll........ 10 markah! Ceh bajet cam pop kuiz jek.. Aku pun baru je tau pasal dua kedai yang jual ice blended ni.. Perisa pilihan aku, cappucino. Tu kalau beli kat pasar malam. Tapi sejak beli kat Each A Cup dengan Cool Blog, dah tersuka mocha pulak. Kenapa aku kata terrr? Sebab aku tak jumpa perisa cappucino kat dua kedai ni.. Tapi takkan takde kan? Aku la kot yang tak jumpa masa cari kat senarai, mata 4 pun tak nampak haihhhh.. =.=") Dah tu tak reti-reti nak tanya??? Err tak terpikir pulak nak tanya hihii..... Tadi aku try mocha kat Cool Blog, hasilnya mengecewakan.. Frust menonggeng I tau!! Huhu...... Cam tawar je, mungkin sebab murah kot, RM 4.10 harga sekali dengan bubbles.. Agaknya kat tempat lain sedap kot. Mungkin yang aku beli ni tak sedap sebab lain orang yang buat, lain la rasanya. Agaknya la.... Yang kat Each A Cup punya sedap, tapi mahal gila kot.. Sekali dengan bubbles RM 6.10. Perghh kopak la aku kalau asyik beli kat sana..... Tapi sedap! Tapi mahal...... Iskk...... Sayu sayu. Haha takde makna nak sayu. Tapi kalau time balik keje tak dapat tambah bubbles kat Each A Cup sebab mesti habis. Aku dah macam lagi suka bubbles tu daripada ice blendednya. Boleh tak kalau nak beli benda alah tu je? Sedap la kunyah-kunyah dia.. Huhuhu......

Image Hosting by PictureTrail.com

Sunday, April 17, 2011

Aktiviti Hari Ini..

Image Hosting by PictureTrail.com


Hari ni aku jadi baby sitter anak buah aku yang paling bongsu.. Tengok je kecik tapi bila menjerit, mak aihh.. Jom layan gambar budak kecik ni.. Jenuh aku tunggu dia tengok kamera..

Image Hosting by PictureTrail.com

Hai.. Nama kita Darwisya..


Image Hosting by PictureTrail.com

Comel tak kita? Comel kan kan..


Image Hosting by PictureTrail.com


Image Hosting by PictureTrail.com


Image Hosting by PictureTrail.com

Kita suka Makcu jaga kita.. Hehe..


Image Hosting by PictureTrail.com

Tapi Makcu dengan Nenek suka cakap "amboi dia..." kat kita.. Kita pun nangis kuat-kuat..


Image Hosting by PictureTrail.com

Bila kita nangis, Makcu pun dukung kita.. Menjadi jugak trick kita supaya dapat dukung.. Hehehe..


Image Hosting by PictureTrail.com

Kita saja je buat muka sedih, biar dapat dukung lama sikit.. Hehe..


Image Hosting by PictureTrail.com

Bila kita dah penat Makcu pun bagi susu, tidurkan kita....

Image Hosting by PictureTrail.com

Saturday, April 16, 2011

Segmen Weh! Aku Poyo Bila Aku

Sejak start keje baru ni blog pun dah terabai sikit. Dulu boleh la update selalu, sebab keje tak banyak. Sekarang? Perghh terkejar sana sini. Balik pun dah penat, setakat jenguk-jenguk blog sendiri dengan blog orang tu boleh la.. Nak buat entry pun dah takde mood bila penat.. Eh eh apa aku bebel ni. Kan nak cite pasal segmen abg zam ni.... Kali ni tajuknya macam yang korang baca kat atas tu la. Ke korang tak baca tajuk???? Baca tau....

Image Hosting by PictureTrail.com

Tara.... Jemput la klik banner yang sempoii ni kalau nak join..


So, nak cite la ni.. Aku poyo bila aku...... Op opp!! Poyo tu apa ek? Oo dah tau dah.. Ok.. So.... Aku poyo bila aku...... Eh jap!! Aku poyo ke? Sape kata?? Takde pun orang kata aku poyo.. Maknanya aku tak poyo la kan?? Aku rasa ye la.... Ye, aku tak poyo.. Bukannya ye aku poyo.. So kesimpulannya, aku tak poyo. Saja je aku nak join segmen ni walaupun aku tak poyo. Hahaha.. Jangan marah abg zam hehe.. *Takde idea la sebenarnya.. Ekekeke..*

Image Hosting by PictureTrail.com

Tuesday, April 12, 2011

Patut La..

Malam tadi dalam pukul 2 lebih kot, aku terjaga dari tidur. Rasa badan panas je tapi tak berpeluh. Hurm pelik ni.. Eh pelik ke? Tak pun.... Dah sah! Memang sah! Confirm! Apekebendenye ni?? Hehe.. Patut la penat sangat semalam.. Rupanya aku DEMAM.. Camne boleh tak perasan eh? Mungkin sebab duduk dalam aircond kot.. *Terer gile tak aku dok dalam aircond? Haha..* Tapi badan takde pulak rasa panas kat tempat keje.. Sebenarnya sejak hari Ahad lagi rasa nak demam, pagi semalam pun ikutkan hati memang nak sambung tidur je.. Tapi pikir-pikir takkan first day keje tempat baru tak datang.. Pagi tadi pun gagahkan diri pegi keje, sebab ada induction lagi..

Image Hosting by PictureTrail.com

Gambar dari Pakcik Google


Eh aku ni asyik cite pasal keje baru je. Korang jangan boring lak tau! Hehe.. Sekarang masih dalam proses belajar, yang buat aku pening+gabra. Masa orang ajar, tengok macam senang je.. Bila kena buat sendiri, amik kau!! Blur siot.....huhu.. Takpe, bak kata bebudak sekarang, pelan-pelan kayuh...... InsyaAllah boleh buat... Yeay, go go Hanim!! Err macam mengong je ayat last tu. Hehehe~~

Image Hosting by PictureTrail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat