Pages

Follow Me ^.^

Monday, December 13, 2010

Harry Potter & The Deathly Hallows Part 1 vs The Chronicles of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader

Antara dua cite kat atas aku prefer Harry Potter. Tapi Narnia pun best jugak. Nasib baik la release date tak sama, kalau tak aku pun tak tau nak tengok yang mana dulu. Kedua-dua cite ni ada tarikan masing-masing. Untuk cite Harry Potter dan Narnia tarikan utama adalah jalan cite, dengan benda magic-magic tu la kan. Tapi secara peribadi, selain jalan cite yang best, aku tertarik untuk tengok Harry Potter sebab pelakon dia jugak hehe.. Narnia pulak, aku sangat suka tengok Aslan, singa yang bagi aku sangat comel walaupun dia besar. Kehenseman Daniel Radcliffe sebagai Harry Potter memang jadi perhatian sume orang, dan aku pun tak terkecuali. Kurang-kurang pun dalam ati terdetik, 'hensemnye mamat ni'. Haha sangat poyo. Aslan pulak, aku suka tengok masa bulu-bulu dia tu kena tiup angin, sumpah comel! Dan salah satu scene feveret aku, masa Lucy peluk dia. Alahai sweet je.. Bestnye kalau kat Malaysia ni ada singa jinak camtu. Kalau ada aku nak bela sekor haha.. Tiba-tiba je cite pasal movie ni kan. Ekceli sabtu lepas tengok Narnia 3D. First time kot tengok movie 3D. So memula tu ada la muka jakun sikit, kelakar je rasa bila ingat balik. Agak berbaloi la tengok cite ni walaupun tiket 3D mahal. Maybe next time aku akan tengok cite lain dengan 3D gak. Anyway, kalau masuk cite-cite bersiri ni, memula mesti aku tak amik port. Bila dah popular dan ada sambung-sambung baru la aku teringin nak tengok. Masa tu la baru terhegeh-hegeh nak tengok dari siri yang pertama. Ketinggalan zaman betul aku ni haha.. Tak kisah la.. Pape pun, sambungan dua-dua cite memang aku akan tunggu walaupun penantian tu satu penyeksaan....... Chewah!!

Image Hosting by PictureTrail.com

2 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

merahitujambu said...

wa..x tgok lagi narnia..best eh..=)

нαηιмQαтяυηηα∂α said...

sgt best.. sila tgk ye =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat