Pages

Follow Me ^.^

Sunday, September 19, 2010

Redah Je!

Semalam (sabtu) aku dan kengkawan baikku pergi beraya. Beraya tahap redah je. Plan nak pergi jumpa ex-schoolmate kat tempat keje dia, pastu nak beraya ke rumah cikgu. Tapi cikgu pun ada plan sendiri, so ternganga la kitorang dok mencari rumah nak beraya. Dah pakai lawa-lawa takkan takat jumpa ex-schoolmate, then balik kan! Memang tak aaa.. So kitorang pun bincang-bincang nak pergi mana. Mula-mula pergi kajang, rumah orang bertunang (kawan kepada kawan aku). Nak-nak pulak tengah lapar, ape lagi.....seraaaaang hahaha. Mungkin tahap melantak kot, bukan makan lagi hehehe. Nasib baik la kawan aku memang dijemput dan dia dah bagitau kawan dia yang bertunang tu.... Lepas tu fikir lagi nak pergi mana. Masing-masing bagi cadangan, 'ha kita pergi rumah ____ nak?' dan 'jom beraya rumah ____ nak?' (buat muka tak malu je, boleh?) Dok telefon orang, memang majoriti takde rumah. Pergi beraya la, berjalan la.. Akhirnya, kitorang ke cheras utama, rumah ex-classmate masa sekolah dulu. Menggagau mencari sampai sesat-sesat. Maklum la, sape pun tak tau jalan. Redah je la kejenye.. Semua tekun menengok signboard hahaha. Pastu, pergi sentul pulak, pun terpusing2 walaupun kawan aku sorang tu ingat-ingat lupa jalan kat sana. Sekejap kata tak tau, sekejap tiba-tiba bersuara, 'terus, terus'. Memang fail geografi betul kitorang ni hehehe. Ape pun, kitorang enjoy walaupun beraya guna konsep redah je ni. Tahun depan mungkin boleh buat lagi.... What a wonderful journey ehehehe..

Image Hosting by PictureTrail.com

4 JυTα ℓємση ρєяυTυѕαη ¢нєηTα:

Anonymous said...

ємρτγвґσкєиšσυĽ™

Anonymous said...

вґσкєиÐґєαмš

mior said...

hurm

merahitujambu said...

raya xpe..boleh jee g mkn mana2..dalam islam pon kata..open house x kenal pon boleh dtg..kecuali org kawin..x jemput haram g

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I Can Feel Your Heartbeat